luxtabellen2

1C Luxtabell og planleggingskriterier for belysning av utendørs arbeidsplasser

Revidert utgave! Publikasjonen gir retningslinjer for aktuelle krav til belysningen av utendørs arbeidsplasser, men også for annen virksomhet tilknyttet utendørs aktiviteter.

Facebook Twitter LinkedIn Email

Luxtabell 1C 2017 forside.pngPublikasjonen er revidert i henhold til ny europeisk standard (NS-EN 12464-2:2014 – Lys og belysning). Publikasjonen skal gi anvisninger og veiledninger på hvordan en kan få oppfylt kravet til belysning i henhold til normer gitt i NS-EN 12464-2:2014.
 
Kravene i publikasjonen tar hensyn til de synsfunksjoner som er nødvendig for å ivareta den enkeltes arbeidssituasjon, og er et godt verktøy for alle som planlegger utendørs arbeidsplasser.

Publikasjonen er et godt supplement til Lyskulturs publikasjon 1B ”Luxtabellen og planleggingskriterier for innendørs belysningsanlegg”. De to publikasjonene er til sammen et nødvendig planverktøy til rådgivere, arbeidsgivere og offentlige beslutningstakere for å påvirke til og kvalitetssikre at kravene til belysning blir oppfylt.
 
Publikasjonen ivaretar krav fra arbeidsmiljøloven og tilhørende forskrifter. Den har stor nytteverdi hva gjelder angivelse av energiforbruk, og er vesentlige for aspekter som helse, miljø og sikkerhet. Publikasjonen ivaretar at anbudsspesifikasjonen kan utarbeides i henhold til gjeldende EØS-regler. 

2. utgave 2016 (1. utgave utgitt 2004).

Medlemspris:
Kr. 726
Medlemspris inkl. MVA: 908
Er du medlem, logg inn for å få medlemspris.

Ordinær pris:
Kr. 1036 Pris inkl. MVA: 1295

luxtabellen
Publikasjoner

1B Luxtabell og planleggingskriterier for innendørs belysningsanlegg

Veilederen har som formål å gi råd og veiledning for riktig bruk av belysning i ulike arbeidssituasjoner og for ulike funksjoner. Utgitt 2012.                                 ...
Les mer
belysningbyrom
Publikasjoner

25 Belysning av veier, gater og byrom

Publikasjonen gir god veiledning i de ulike faser ved planlegging, installasjon og drift av   belysningsanlegg for vei, gate og byrom. Utgitt 2014.
Les mer

Nyhetsbrev

Skriv din e-post i feltet nedenfor for å melde deg på nyhetsbrev fra Lyskultur.