Raufarholshellir-final12-7

Raufarhólshellir

Vinner av Islandsk Lyspris 2018, nominert til Nordisk Lyspris 2018

Facebook Twitter LinkedIn Email

Raufarhólshellir er en av de mest kjente lavahulene på Island og ligger øst for Blåfjell, cirka en halvtime fra Reykjavik. Disse praktfulle grottene er et resultat av massive utbrudd for over 5000 år siden.

Grotten er unik i seg selv og former et imponerende rom. Ved inngangen har det dannet seg åpninger i taket som skaper tre vakre lyssøyler på innsiden. Et dekorativt fargespill er med på å gi grotten karakter, samtidig som det forteller en historie. Med et gjennomtenkt belysningsforslag har dette blottlagt dens særtrekk og kvaliteter.

Helt fra starten har målet med belysningen vært å utvikle et sterkt samspill mellom kontraster, lys og skygge. Man ønsket også å intensivere de naturlige fargene samt understreke de geologiske høydepunktene i grotten.

- Belysningen eskalerer fra inngangspartiet og bygger seg opp til et høydepunkt, 400 meter inne i grotten.

For å kunne kartlegge de mest betydningsfulle partiene fikk teamet assistanse fra en geolog.

Et essensielt designkrav var at alt utstyr skulle være minst mulig synlig.

...

Dette er et utdrag av en artikkel som er publisert i Magasinet Lyskultur 01/2018. Magasinet finnes på utvalgte Narvesenutsalg i tillegg til digital utgave for medlemmer av Lyskultur.  

Publikasjoner
lysveileder videobilde

Lysveilederen - Norges største digitale oppslagsverk innen lys og belysning.

Her finner du et komplett oppslagsverk over alle våre publikasjoner innen lys og belysning. Dette er en veileder i prosjektering av lys og belysning til nasjonale og internasjonale normer og standarder. Et verktøy for deg som prosjekterer, beskriver, leverer og installerer profesjonell belysning.

Skjermbilde 2018-04-30 11
Om oss

Bli medlem i dag

Et medlemskap i Lyskultur gir en rekke fordeler. Blant annet kan du delta på våre mange kurs og arrangementer til en fordelaktig medlemspris. Du vil også få medlemspris på vår...
Les mer
forsider-mag_2018-alle4
Publikasjoner

Årsabonnement på magasinet Lyskultur

Norges eneste spesialmagasin for belysningsbransjen. 
Les mer

Nyhetsbrev

Skriv din e-post i feltet nedenfor for å melde deg på nyhetsbrev fra Lyskultur.