åpen klasse 1200

Åpen klasse: Se de nominerte

To lysplaner og et sceneshow konkurrerer om å gå av med seieren i kategorien Åpen Klasse.

Facebook Twitter LinkedIn Email

Day of the Dead

Day of the dead 365

I anledning Festspillene 2016 planla bandet Apparatjik en helt spesiell engangsopptreden: 
En 60 minutter lang opptreden som et audiovisuelt eksperiment og en forsmak på en planlagt operaforestilling om livet til kunstneren Julia Pastrana. For å skape en engasjerende og overbevisende visuell opplevelse, ble kulissene skapt gjennom en uortodoks kombinasjon av projeksjon, gjennomsiktige tekstiler, glødelamper og røyk. Forestillingen “Day of the Dead” skapte et overbevisende visuelt univers med enkle virkemidler. Ved å utvikle ny lys- og grafikk-styringssoftware ble ny og gammel teknologi koblet på en måte som forsterket historien som ble fortalt på en estetisk og engasjerende måte.

Lysdesign: Void
Eier av prosjektet: Apparatjik, Concha Buika, Void
Leverandør: Bright​

Temaplan for Longyearbyen, Svalbard

longyearbyen_plan 365

Temaplanen for Longyearbyen, utviklet av Agraff, Prologue, COWI og Light Bureau, er unikt initiert og fundamentert politisk i Longyearbyen Lokalstyre og gjennom turistorganisasjonen Visit Svalbard. Det arbeides målrettet med å ta Longyearbyen fra gruvesamfunn til en moderne, særegen by. Stedets naturlige kvaliteter forsterkes og det legges til rette for at økoturister, forskere, studenter og fastboende kan oppleve byen og naturen på nye måter. Samspillet mellom kunstig og naturlig lys spiller en nøkkelrolle for å gjøre opplevelsen av natur tilgjengelig fra byen og for å fremheve stedets historie og kultur. 

Lysdesign: Light Bureau
Eier av prosjektet: Visit Svalbard, Longyearbyen Lokalstyre
Arkitekt: Agraff (landskapsarkitekt, arkitekt), Prologue (opplevelsesdesign), COWI
(trafikkplanlegger)

Lysplan for Kanalen og Nidelva i Trondheim

nidelva365

ZENISK har levert en lysplan på et høyt nivå, med tydelig konsept formidlet fra tilnærmingen ned til prinsipielle løsninger. Arbeidet med planen startet med brukermedvirking og grundige analyser. Suksesskriterier og alle hensyn ble evaluert og definert sammen med oppdragsgiver. Spesielle hensyn som hvordan mørkets og elverommets speilkvaliteter kan ivaretas i sentrum av Norges tredje største by er ivaretatt. Dette er evaluert og gitt en form i konseptet som samtidig ivaretar sikkerhet og universell utforming. Trondheim er en av få byer hvor man kan oppleve stjernehimmel midt i byen.

Lysdesign: ZENISK
Eier av prosjektet: Trondheim Kommune
Bruker: Trondheim Kommune
RIE: Electronova (for første fase av detaljprosjektering)
Arkitekt: Selberg arkitekter
Leverandører: SML Lighting, Philips (for første fase av detaljprosjektering)

Nyhetsbrev

Skriv din e-post i feltet nedenfor for å melde deg på nyhetsbrev fra Lyskultur.