jury2017 ramme strl800

Årets Jury 2018

Juryen for Norsk Lyspris 2018 er en jury bestående av høy faglig kompetanse, med praktiserende aktører i markedet. Juryleder for Norsk Lyspris 2018 er Birgitte Appelong, som har Ph.D. i lys fra Kunsthøgskolen i Oslo.

Facebook Twitter LinkedIn Email
Birgitte Appelong_200x187

Birgitte Appelong har doktorgrad i lys fra Kunsthøgskolen i Oslo. Hun disputerte med forskningsarbeidet “Lys i rom”. Appelong er kreativ leder på Designinstituttet, og medlem i Lyskulturs informasjon og kompetanseutvalg. 

arveolsen

Arve Olsen er leder for Light Bureau avd. Skandinavia. Han er utdannet lysdesigner fra Høgskolen i Buskerud og har jobbet for Light Bureau i London siden 2008. Han har spilt en nøkkelrolle i Light Bureaus prosjekter i Europa og Midtøsten.

hans øyen_200x200

Hans Øien er elektroingeniør og Country Manager Outdoor Public Lighting, Zumtobel Group hos ZG Lighting Norway AS. Han leder utendørsteamet, som har fokus på salg av løsninger for vei og tunnel, og bistår konsernet internasjonalt med løsninger ved avanserte tunellprosjekter.

Tina

Tina Therese Larsen er rådgivende arkitekt i Husbanken Region Vest med ansvar for universell utforming. Hun har 10 års erfaring som arkitekt hos HLM Arkitektur AS, og har jobbet med ulike prosjekter, blant annet Halden Fengsel og den nye Høgskolen i Bergen.

Kyrre

Kyrre Andersen er kunsthåndverker og førsteemanuesis ved Oslo Met (tidligere Høgskolen i Oslo og Akershus), ved fakultetet for teknologi, kunst og design. Han er utdannet fra Statens Håndverks- og kunstindustrihøyskole, og har utført offentlige utsmykkinger, kunstprosjekter og utstillinger i over 25 år. 

aaste gulden sakya_200x200

Aaste Gulden Sakya jobber for Rambøll i avdeling for plan og arkitektur. Hun er landskapsarkitekt med bred tverrfaglig erfaring, og har nøkkelkompetanse i byromsforming, design av parker, plasser, gater og byrom i komplekse bysituasjoner.

gjermund

Gjermund Sjøsåsen (Varamedlem) har jobbet i belysningsbransjen siden 1987. Han er elektroingeniør og daglig leder for i Luminator AS. Han har tidligere hatt lederstillinger hos belysningsleverandørene Glamox og Zumtobel/Thorn. 

Lysets-dag-banner_stolpe_b
Hovedoppslag forsiden

Program - Lysets dag 2018

Lys + Helse + teknologi + design = Lysets dag 2018 - årets viktigste møteplass for lysdesign, stedsutvikling, kunnskap om belysningens påvirkning på helse, trivsel og miljø - ...
Les mer
ostbanen-1280x800
Norsk lyspris

Ny utvidet kategori til Norsk Lyspris!

Juryen har besluttet å utvide kategorien “Beste produkt eller teknologiske løsning” til å inkludere spesialutviklede armaturer til et prosjekt.
Les mer

Nyhetsbrev

Skriv din e-post i feltet nedenfor for å melde deg på nyhetsbrev fra Lyskultur.