niminerte med merke

Beste innendørsprosjekt 2017: Se de nominerte

Fire kandidater er nominert til Norsk Lyspris' kategori beste innendørsprosjekt. 

Facebook Twitter LinkedIn Email

Spira, Flekkefjord Kultursenter, Flekkefjord, Vest-Agder

Spira 356

Flekkefjords nye praktbygg benytter tre i både bæresystemer og overflater/kledning, og byggets ansikt utad er foajen over 3 etasjer med en opplyst rødmalt trehimling. Det er lagt vekt på å bruke belysning som fremhever overflatene i bygget, samtidig som belysningen i bygget skal støtte funksjonene i det avanserte kulturhuset med blant annet konsertsal, klubb, kino, bibliotek og kulturskole. Det er lagt vekt på å bruke lys som skal støtte arbeidsoppgavene i bygget, både for de som arbeider der og for publikum.

Lysdesign: Rambøll v/Erlend Kleivset
Eier av prosjektet: Flekkefjord Kommune
Bruker: Flekkefjord Kommune
Leverandører: Erco, Glamox , Fagerhult, Osram, Targetti og Frizen
Arkitekt: Helen & Hard
RIE: Rambøll​

Grand Café, Karl Johans Gate, Oslo

Crand Cafe 365

I revitaliseringen av tradisjonsrike Grand Café er det satt fokus på riktig balanse mellom funksjonalitet og stemning/atmosfære. Restaurantområdets hovedfokus vært å skape en stemning verdig Grand Café. Senterkonstruksjonen, pendler og veggarmaturer i Art Deco-stilen danner grunnlaget for atmosfæren, mens indirekte belysning fra malerier og vertikale flater skaper grunnbelysningen. Sonene differensieres ved bevisst bruk av ulike fargetemperatur, og interaksjon mellom farger og materialer. I etasjen under byr vinkjelleren på en atmosfære og vinopplevelse utenom det vanlige.  Konseptet følger samme grunnprinsipper som restauranten i etasjen ovenfor, men materialbruk, farger og belysning forsterker følelsen av en vinkjeller. 

Lysdesign: Light House Company, v/ Rahbar Fanaian
Eier av prosjektet: Furseth Gruppen
Bruker: Furseth Gruppen
Leverandører: Light House Company
Interiørarkitakt: Radius Design​

Nye Avinor Oslo Lufthavn, Gardermoen, Akershus

avinor 365

Et signalbygg for 28 millioner reisende årlig fremstår som et arkitektonisk uttrykk hvor lys, rom og flater utfyller hverandre til en helhet. Bærekraft og miljø er fokusert på gjennom hele prosjekteringsprosessen, og bygget oppnådde BREEAM Excellent klassifisering. 

Lys er en av faktorene som gjør en stor forskjell for en passasjers velvære. Ved å tilpasse seg tiden på døgnet, årstiden og de naturlige lysforholdene, kan et intelligent belysningsanlegg ikke bare gi riktig mengde lys, men også riktig kvalitet og til rett tid. Designet av den kunstige belysningen er sterkt påvirket av kvaliteten på det naturlige lyset. Dette er viktig både for energiforbruket og for utseendet av flyplassen, på dag og kveldstid. 

Lysdesign: Team_T: Ingeniør Per Rasmussen AS – Originalt belysningskonsept i skisse og forprosjekt utviklet i samarbeid med Speirs + Major og Nordic — Office of Architecture
Eier av prosjektet: Avinor Oslo Lufthavn
Bruker: Avinor Oslo Lufthavn
Leverandører: Zumtobel Group
RIE: Team_T: Ingeniør Per Rasmussen AS
Arkitekt: Team_T: Nordic Office of Arch itecture, assistert av NSW Interiørarkitekt: Team_T: Nordic — Office of Architecture 
Landskapsarkitekt: Bjørbekk & Lindheim Landskapsarkitekter

Rånåsfoss Kraftstasjon, Sørum kommune, Akershus

Rånafoss 365

Lysprosjektet på Rånåsfoss har hentet frem dette historiske byggets kvaliteter på en varsom og tilpasset måte. Bygget består av både gammel og ny arkitektur, hvor belysningen henter frem kvaliteter fra den opprinnelige arkitekturen fra 1922, i samspill med den nye arkitekturen. Den opprinnelige kraftstasjonen ble tegnet av Thorvald Astrup og er et eksempel på nyklassisistisk industriarkitektur. LPO arkitekter fikk oppdraget med å tegne en ny maskinhall bygget i tilknytning til de verneverdige byggene. I forbindelse med dette ønsket LPO å tilknytte seg lysdesignkompetanse for å sørge for at ny og gammel arkitektur fremstår på en helhetlig måte.

Lysdesign: ÅF Lighting
Eier av prosjektet: Akershus energi AS
Bruker: Akershus energi, vannkraft AS
Leverandører: iGuzzini, Osram, Erco, Glamox
Arkitekt: LPO arkitekter
RIE: ÅF Lighting

Nyhetsbrev

Skriv din e-post i feltet nedenfor for å melde deg på nyhetsbrev fra Lyskultur.