Årets jury

Juryen for Norsk Lyspris 2016 er en jury bestående av høy faglig kompetanse, med praktiserende aktører i markedet. Juryleder for Norsk Lyspris 2016 er Are Røysamb, studieleder for Lysdesign fra Høgskolen i Buskerud.

Facebook Twitter LinkedIn Email

are.jpgAre Røysamb er studieleder på Høgskolen i Sørøst-Norge, på Bachelorstudiet i lysdesign hvor han også underviser.
Røysamb har jobbet med design, arkitektur og lys siden 2001. Først i Arkitektskap AS og siden i eget firma – LJOS Urban Lighting, med hovedfokus på byrom/plasser/torg og parker. Han har en cand.mag. grad fra AHO og UIO, BA Hons i Product Design fra Saint Martins i London, og Belysningsplanleggerkurs i regi av Lyskultur/NTNU/UMB.
 

arveolsen.lite.jpgArve Olsen er leder for Light Bureau avd. Skandinavia.
Olsen er utdannet lysdesigner fra Høgskolen i Buskerud og har jobbet for Light Bureau i London siden 2008. Han har spilt en nøkkelrolle i Light Bureaus prosjekter i Europa og Midtøsten, hvor han med sin skandinaviske tilnærming til design har gjort seg utmerket for sin evne til å jobbe med store overflater samt beholde en minimalistisk stil og øye for detaljer. 
 

gjermund.lite.jpgGjermund Sjøsåsen har jobbet i belysningsbransjen siden 1987, og var inntil juni 2016 leder for Seksjon Lysdesign hos ECT AS, og er opprinnelig utdannet elektroingeniør. Gjermund har siden oppstarten av Lysdesignstudiet ved Høgskolen i Buskerud, (nå HSN), i flere perioder hatt ansvaret for undervisningen i et eller flere fag. Han har tidligere hatt lederstillinger hos belysningsleverandørene Glamox og Zumtobel/Thorn. 
 

mortenpedersen.lite.jpgMorten Pedersen er lysdesigner i det arkitektoniske lysbyrået Concept Design, og har tidligere jobbet som lysdesigner i Rambøll. Han har god erfaring med prosjekter innen bolig- og næringssektoren, og har en tverrfaglig bakgrunn med prosjekter med både interne og eksterne arkitekter. Morten sitter også som medlem av Lyskulturs Informasjons- og kompetanseutvalg (IKU). 
 

Tina.t.larsen.lite2.pngTina Therese Larsen er rådgivende arkitekt i Husbanken Region Vest med ansvar for universell utforming. Hun har 10 års erfaring som arkitekt hos HLM Arkitektur AS, og har jobbet med ulike prosjekter, blant annet Halden Fengsel og den nye Høgskolen i Bergen. Larsen er utdannet sivilarkitekt fra Bergen Arkitekthøgskole (1999) og har undervist ved skolen.

 

Kyrre.Andersen.lite.jpgKyrre Andersen (Varamedlem)
Kyrre er kunsthåndverker og førsteemanuesis ved Høgskolen i Oslo og Akershus, ved fakultetet for teknologi, kunst og design. Kyrre er utdannet fra Statens Håndverks og Kunstindustrihøyskole, og har jobbet offentlige utsmykkinger, kunstprosjekter og utstillinger i over 25 år. 

Nominerte_Norsk_Lyspris_2016
Medlemsnytt

Dette er de nominerte til Norsk lyspris 2016

Ni prosjekter er blitt nominert innenfor tre klasser; Beste innendørsprosjekt, Beste utendørsprosjekt og Åpen klasse. Norsk lyspris deles ut på Lysets dag 9. november i Kanonh...
Les mer

Nyhetsbrev

Skriv din e-post i feltet nedenfor for å melde deg på nyhetsbrev fra Lyskultur.