Zander K Community Table i lobbyen

Et hotell å komme hjem til

Zander K Hotell vant Cityprisen Hordaland i 2017, som er en utmerkelse som tildeles eiendomsutviklere som "strekker seg litt ekstra" for å oppnå ekstraordinær merverdi.

Facebook Twitter LinkedIn Email

Lysdesign for hotell med karakter
I 2015 fikk ZENISK oppdraget om designe belysning for tre historiske bygg i Bergen sentrum som skulle bli bygget om til hoteller. Med utgangspunkt i en godt etablert familiebedrift har oppdragsgiveren skapt merkevaren ’De Bergenske’ – en ny, unik og ekstraordinær hotellkjede. som har som mål: ’Å få livene våre beriket av gode opplevelser’, sier hotellgründer Kjetil Smørås. ZENISK har designet belysning for tre prosjekter i samarbeidet med De Bergenske:

Villa Terminus
Design i verdensklasse med fokus på detaljer i et unikt, fredet bygg fra 1768 som rommer mange historier. Bygget ble brukt tidligere av Zander Kaaes Stiftelse og stod ferdig rehabilitert som hotell høsten 2016.

Zander K
Nytt hotell med usedvanlig moderne karakter. Rettet mot de besøkende som setter pris på design, detaljene og en generøs og uformell atmosfære. Den pulserende lobbyen blir et fristende tilholds- og møtested for flere enn hotellets gjester. Hotellet åpnet i mars 2017.

Bergen Børs bar.png

Bergen Børs
Med beliggenhet i de øverste etasjene i den gamle børsbygningen ved Torgallmenningen skal Bergen Børs være ”Bergens mest fasjonable hotell med en av Bergens absolutt beste restauranter”. Det er et elegant og prestisjefylt sted med suiter som gir gjestene en opplevelse helt utenom det vanlige. Her har Zenisk bidratt til både interiørbelysning og utvendig belysning av den historiske fasaden. Hotellet åpnet i mai 2017.

I alle tre prosjekter samarbeidet Zenisk med det internasjonalt anerkjente
arkitektkontoret Claesson Koivisto Rune fra Stockholm. Zenisk tok utgangspunkt i filosofien om at livet er for kort til å bo på kjedelige hoteller, og at tiden har kommet for å gi gjesten en ekte følelse av komfort og karakter, et sted som ligner ingen andre og en atmosfære de ønsker å komme tilbake til. Intensjonen med hotellbelysning er ikke bare å gi funksjonalitet, komfort og orientering, men også å gjøre et minneverdig visuelt inntrykk.
_

Vil du lese hele artikkelen? Artikkelen er publisert i Magasinet Lyskultur 02/2017, og finnes på utvalgte Narvesenutsalg i tillegg til digital utgave for abonnenter og medlemmer av Lyskultur. Les magasinet digitalt her.

Publikasjoner
lysveileder videobilde

Nå er lysveileder.no lansert!

Her finner du et komplett oppslagsverk over alle våre publikasjoner innen lys og belysning. Dette er en veileder i prosjektering av lys og belysning til nasjonale og internasjonale normer og standarder. Et verktøy for deg som prosjekterer, beskriver, leverer og installerer profesjonell belysning.

Skjermbilde 2018-04-30 11
Om oss

Bli medlem i dag

Et medlemskap i Lyskultur gir en rekke fordeler. Blant annet kan du delta på våre mange kurs og arrangementer til en fordelaktig medlemspris. Du vil også få medlemspris på vår...
Les mer
forsider_mag_2017
Publikasjoner

Årsabonnement på magasinet Lyskultur

Norges eneste spesialmagasin for belysningsbransjen. 
Les mer

Nyhetsbrev

Skriv din e-post i feltet nedenfor for å melde deg på nyhetsbrev fra Lyskultur.