northern

Noen høydepunkter fra Stockholm Furniture & Light Fair

Lys- og møbelmessen i Stockholm, som ble arrangert 6. - 10. februar, er verdens ledende event for skandinavisk design.

Facebook Twitter LinkedIn Email

HiOA med utstilling
Høgskolen i Oslo og Akershus hadde en utstilling med møbler og belysning. 

Cielo Andrea Bue.jpg
Cielo, designet av Andrea Bue Andersen, er inspirert av horisonten, hvor himmelen møter vannoverflaten. Lampens øvre diffusor kan plasseres i høyden man ønsker for å få mer lys eller i henhold til ønsket uttrykk. 

Auli Anna Maria Eng.jpg
Auli, designet Anna Maria Eng, er en 3D-printet lampe laget med sikte på å oppnå levetid i forhold til miljøgevinst. Forbrukerne designer sin egen lampe med ulike deler skapt i lokal norsk blåleire. Lokalkoblingen i materialbruken er en viktig detalj innen produksjonen av lampen, hvor verdier som bærekraft og etikk er viktige aspekter.

Universitetet i Bergen med utstilling
11 bachelorstudenter ved Fakultet for kunst, musikk og design 
 stilte ut bærekraftig design på Stockholm Furniture & Light Fair, to design var belysning. 

lina haveland circuit.jpg
Lampen Circuit, designet av Lina Haveland er basert på ideen om å utnytte den umiddelbare energien som oppstår i bevegelse. Tanken er å visualisere arbeidet som trengs for å drive en lyskilde, samt å kaste lys på forbruket av elektrisitet vi har blitt vant til. Lampens harde linjer og materialer skal også fortelle en historie om ærlig materiell bruk, og gi en referanse til mekanismen bak.

imkeliene boersma.jpg
LETGO er designet av Imkeliene Boersma for å finne en bedre balanse mellom vår online verden og vår offline verden. LETGO-lys stimulerer folk til å la telefonen gå. Bokstavelig talt. Sett to telefoner i lampens åpninger og lyset slås på. Fokuser på en god offline samtale med fin atmosfærisk belysning, mens telefonen lader seg for nye online-samtaler.

Snøhettas første lampekolleksjon
Snøhetta har utviklet sin aller første lampekolleksjon, Flik Flak, i nært samarbeid med det svenske belysningsfirmaet Ateljé Lyktan. I utgangspunktet utviklet som prototyper til det hengende hotellrommet  «the 7th room» på Treehotel i Harads i Nordsverige, består kolleksjonen av en veggmontert lampe, en bordlampe og en gulvlampe. Alle tre ble lansert og utstilt i Stockholm .

Flik Flak lampene er laget av to deler av bjørkefinér holdt sammen av et pianohengsel. Denne fleksible utformingen gjør det mulig å åpne og lukke tredelene i 180 graders  vinkel. Dette tilpasser lyset slik at det passer ethvert rom eller innstilling på en ikke-påtrengende, lekende og kreativ måte. Denne lekenheten er reflektert i Flik Flak-navnet og funksjonaliteten, minner om eldre lamper på barndommens skrivebord eller halsbrekkende stunts av en trapes-akrobat.
Kolleksjonen spiller videre på tydelige kontraster mellom lys og mørke, inne og ute. Mens trekantens overflate er behandlet med svart farge, som reflekterer ideen om mørke, har lampens innside sin naturlige, lyse farge, og diffuserer det varme lyset ved dimbare LED-striper. Lampens taktile egenskaper understrekes av grov bjørkefiner, som ekko den naturlige materialiteten i skandinavisk natur.

flik flak.jpg

Vil du lese hele artikkelen? Artikkelen er publisert i Magasinet Lyskultur 01/2018, og finnes på utvalgte Narvesenutsalg i tillegg til digital utgave for abonnenter og medlemmer av Lyskultur.

Publikasjoner
lysveileder videobilde

Lysveilederen - Norges største digitale oppslagsverk innen lys og belysning.

Her finner du et komplett oppslagsverk over alle våre publikasjoner innen lys og belysning. Dette er en veileder i prosjektering av lys og belysning til nasjonale og internasjonale normer og standarder. Et verktøy for deg som prosjekterer, beskriver, leverer og installerer profesjonell belysning.

Nyhetsbrev

Skriv din e-post i feltet nedenfor for å melde deg på nyhetsbrev fra Lyskultur.